Cyprus Theatre Organisation

Εύα Καλομοίρη

 

Σπουδές: Χορό στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου όπου και αποφοίτησε το 2009.

Από το 2006 ως σήμερα εργάζεται σε παραστάσεις ως performer και χορογράφος στην Ελλάδα και στην Κύπρο. ‘Εχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ με δικά της χορογραφικά έργα αλλά και ως χορεύτρια-performer όπως η πλατφόρμα σύγχρονου χορού Κύπρου, το dance waves festival, vise versa festival, pop up festival Nicosia, το Καλοκαιρινό φεστιβάλ της Νέας Κίνησης, το ΝΟ Body festival κ.ά.

Έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως Αλίκη Καζούρη, Φαίδρα Σούτου, Έλενα Χριστοδουλίδου, Nimrod Freed/TamiDance company κ.ά.

Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Λουμπάγκο». Συνεργάζεται ως σκηνοθέτης, κινησιολόγος και περφόρμερ. Συμμετείχε στις παραγωγές της «Λουμπάγκο»: «Σαλόνι των τρόλ» (devised theatre, Δράσεις, ΘΟΚ), «Ο δάσκαλός μας εν τρόλ» ” του Ντένις Κέλλι ( συμπαραγωγή με «Μίτος» και «Θέατρο Τσέπης», Θυμέλη 2018), «Πατρίdesh» (φεστιβάλ Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζης Κύπρου, Φανερωμένη 19, 2019), «Λήθη» του Δ. Δημητριάδη (σκηνοθετημένο αναλόγιο, Βιβλιοπωλείο-Καφεαναγνωστήριο «το Έρμα», 2021-22) και «Φαύστα» του Μποστ (συμπαραγωγή με την Εταιρία Θεατρικών παραγωγών «Λατέρνα», 2022).

Δούλεψε σαν κινησιολόγος/χορογράφος στο Θέατρο «Aντίλογος» στο έργο «Πινόκιο» με τον Κώστα Σιλβέστρο και στο «Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ» με τον Ν. Νικολαΐδη (Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια). Στον ΘΟΚ στο έργο «Σε κρίσιμη κατάσταση» του βραβευμένου Αντώνη Γεωργίου (σκηνοθ. Αιμίλιος Χαραλαμπίδης) και στο «Ρώτα με όταν ξυπνήσω» (σκηνοθ. Αλεξία Παπαλαζάρου). Συνεργάστηκε με τον Alpha Κύπρου για την θεατρική παράσταση «Το έργο που πάει λάθος» (σκηνοθ. Φώτης Γεωργίδης). Δούλεψε στο Σατιρικό Θέατρο  στο έργο της Κωνσταντίας Σωτηρίου «Πικρία χώρα» (σκηνοθ. Αιμίλιος Χαραλαμπίδης) καθώς και με την θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά» με τα έργα «Πλούτος» του Αριστοφάνη και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ. 

Το 2017 τιμήθηκε απο τον ΘΟΚ με το βραβείο καλύτερης χορογραφίας για το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη (θεατρική ομάδα «Φτωχολογιά»).